Националният отбор по художествена гимнастика индивидуално ще тренира в друга зала, а не на базата на „Раковски“, научи БЛИЦ. Причината е липса на място в залата, в която от 1 ноември ще се проведе лагер на новия национален отбор девойки.

Припомняме, че начело на ансамбъла за треньорки бяха избрани Вяра Ваташка и Цветелина Найденова, които вече проведоха първи тест преди няколко дни. Именно избраните 10-12 момичета ще тренират на мястото, на което досега се подготвяха Невяна Владинова, Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Боряна Калейн и Петя Борисова, както и Галатея Герова и Марина Иванова.

Лагерът на ансамбъл девойки ще бъде около две седмици. Освен новият златен тандем – Вяра Ваташка – Цвети Найденова, девойките ще тренират под наблюдението и на Весела Димитрова. Именно и поради тази причина ансамбълът ще се готви на „Раковски“, а индивидуалните ни състезателки ще бъдат преместени на друго място.

Другата причина е, че по-малките гимнастички, които не са от София, а ще бъдат на лагер с ансамбъл-девойки, могат да ползват стаите на „Раковски“, докато във „Фестивална“ нямат тази възможност.

Преди известно време президентът на България Румен Радев отправи изключително предложение да бъде изградена нова национална академия по художествена гимнастика за нуждите на всички национални отбори. В момента трите килима на "Раковски" са крайно недостатъчни за всички формации, което наложи и въпросното изместване на част от момичетата в друга зала.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ