Оспорвана надпревара и приятни емоции предложи първият турнир по художествена гимнастика за купите на кмета на Благоевград. За медалите и отличията в двудневното състезание на подиума в зала "Скаптопара" спориха 330 грации - девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени - ансамбли.

При ансамблите първото място спечели отборът на "Левски-Триадица", втори е ансамбълът на "Левски Илиана", трети - на "Левски" - София.

При девойките младша възраст първото място отново заслужиха представителките на "Левски-Триадица", второто - на "Академик", третото - на "Левски" - София. След тях се наредиха гимнастичките на "Велбъжд" - Кюстендил, и "Дунавска ЦСКА".

При девойките старша възраст първи са състезателките на "Левски" София, втори са момичетата от "Велбъжд" - Кюстендил.

Специална награда получи отборът на Клуба по художествена гимнастика "Пирин" - Благоевград, който организира турнира заедно с община Благоевград и Българската федерация по художествена гимнастика.

Сред официалните гости на първия турнир "Купите на Кмета на община Благоевград " бяха Нешка Робева и ансамбълът на националния отбор на България по естетическа гимнастика. Отборът представи своите съчетания, с които  ще представя България на Европейското първенство в София.