Тя е само на 16. От Бургас. Гимнастиката е смисълът на живота й. Започва да тренира 5-годишна в Черноморец. Треньорите забелязват таланта й и постепенно Стефани Кирякова започва да се изкачва към върха. Винаги зад нея са родителите й – Бойка и Радо. Помагат и я подкрепят във всяко нейно решение. Още в детска възраст Стефи започва да печели отличия. Успехите се нижат един след друг. Така стига до националния отбор ансамбъл. Чаровната бургазлийка се класира на първо място в теста, който определи наследничките на „златните момичета”. Започна да тренира под ръководството на Весела Димитрова. Всички специалисти твърдят, че Стефи е една от най-трудолюбивите и изпълнителни състезателки. Трудно нещо може да я разколебае. Има огромен талант.

Хубавицата обаче изненада и със скрити способности...

Преди няколко дни Стефани Кирякова се похвали с първото свое професионално заснето видео. Гимнастичката е в ролята на актриса, а зад камерата е... най-добрият фотограф, както тя го определя, баща й. „Суровото” видео е дело на Радо, а след това с него се заема Стефи. Състезателката майсторски монтира всичко, за да се получи готов продукт, на който биха завидели и най-добрите монтажисти. Видеото представя Стефани извън гимнастическия килим и залата. Красивите кадри са пред НДК, по улица „Витоша”, пред църквата Света Неделя и „Антична Сердика”.

„Красивите кадри и добавената музика представят Стефани в изключителна светлина. Хубаво е да виждаме момичетата и извън залата. А когато имат и такива способности, нека не остават скрити”, коментират фенове на грацията.

А тя има скромна мечта. Освен да постигне всичко с ансамбъла по художествена гимнастика да се занимава професионално с видео. Да притежава нужния ресурс от професионална техника, за да разкрива потенциала си. А той е огромен.

Съвсем скоро очаквайте още летни изненади...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ