Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева използва официалния профил на централата във „Фейсбук“, за да поздрави Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъла за представянето им на Световната челъндж купа в Минск. В беларуската столица Владинова спечели три медала (златен, сребърен и бронзов), Тасева игра на три финала, а ансамбълът взе две отличия (злато и бронз).

Ето какво написа Илиана Раева във Фейсбук:

„Браво, момичета! В началото на годината казах пред медиите, че ако си направим съчетанията по правилника на макс, ако ги изиграят с всичко заложено като елементи и без грешка, няма да се борят само за медали, а за златни медали! Казвам го всеки ден и на треньорите, и на момичетата. Защото имаме отлични и качествени състезателки и прекрасни треньори.

Днешните финали в Минск го доказаха. Иска се да играят смело, с контрол и отговорност, с вдъхновение и артистичност. Някъде успяхме и взехме високи оценки и златни медали. Някъде не успяхме. Имаме много работа още, но нашите планове са дългосрочни - Олимпиадата в Токио.

Пътят е този, но трябва да се следва с пълна отдаденост и отговорност, с вяра и любов! Трябва да стоим здраво стъпили на земята и да имаме отлична преценка както за нас, така и за силните ни съперници, за да се радваме на финалната права.

Поздравления за треньорите и екипите им, за състезателките, за Мария Гигова и Даниела Велчева! Честито на всички ни пореден огромен успех на българската художествена гимнастика!"