Президентът на федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на ансамбъла на Световната купа в Пезаро (Италия). Момичетата на Весела Димитрова спечелиха златен медал в многобоя и сребърен на финала на пет обръча. 

"Чувах се през цялото време с момичетата. Имаме навик да правим конферентна връзка. Те са много щастливи. Доста спокойни са за този голям успех. Не са изпаднали в еуфория. Имаха пълното право да го направят. И аз не очаквах толкова голям успех. Знаех, че имаме най-добрите композиции. Всички специалисти бяха единодушни, че нашият ансамбъл е приятната изненада на този сезон“, коментира Илиана Раева пред Нова телевизия.

"Постижението е огромно. Да спечелиш първата си световна купа и то по много безапелационен начин... Те играха технически много силно. Ансамбълът има две десетки за трудности, нещо, което не сме виждали от години в художествената гимнастика. Синхронът е отличен. И за да получиш оценка 10 на трудност, значи композицията е оценена много-много високо от съдиите“, допълни председателят на федерацията ни.

Гимнастичките ни се прибират в България тази вечер около 22.30 часа.