Българските състезателки по художествена гимнастика вече тренират на японска земя. Както е известно, ансамбълът и момичетата от индивидуалното направление са на лагер в град Мураяма, който бе договорен от председателя на федерацията Илиана Раева. Още преди няколко месеца тя договори ежегодна подготовка на нашите национални отбори до 2020 година, когато е Олимпиадата в Токио.

На последните две тренировки нашите момичета започнаха дори да преподават на местни момичета. Първо родните грации бяха посетени от момичета от Средното училище "Татеока", които също се занимават с художествена гимнастика, пише официалната страница на федерацията по художествена гимнастика във Фейсбук. Младите японски гимнастички бяха много доволни от срещата и получиха ценни съвети. Българките дадоха съвети за техниката с уред и работата с тяло.

Днес на посещение имаше две групи от японски ученички, които също тренират художествена гимнастика. Нашите треньори и гимнастички с голямо желание показваха елементи на японските момичета, които изпълняваха указанията.