Германският Вердер привлече чешкия национал Иржи Павленка от Славия (Прага), обяви официалният сайт на тима от Бреме. 25-годишният вратар се очаква да пристигне на „Везерщадион“ до края на седмицата, за да премине медицински прегледи и да подпише договора си.

196-сантиметровият страж стана шампион на Чехия със Славия през миналия сезон. Павленка, който е продукт на школата на Баник (Острава) има 103 мача в чешкия елит. В Лига Европа има четири участия, както и два мача за националния отбор на Чехия.

„Щастливи сме, че успяхме да убедим Иржи да премине във Вердер. Той показа невероятно развитие през последните години, което му помогна да пробие в националния отбор. Беше на постоянно ниво за Славия (Прага) през миналия сезон“, коментира спортният директор на германския клуб Франк Бауман.

„Бундеслигата е едно от най-силните първенства в света, а Вердер е голям клуб. Чувал съм само хубави неща за тима и Бремен от съотборниците ми в националния отбор Теодор Гебре Селасие и Ярослав Дробни. Чакам с нетърпение да заиграя в отбора“, призна Иржи Павленка.