Борусия (Дортмунд) успя да победи Херта с 3:2, въпреки че на два пъти изоставаше в резултата в срещата от 26-ия кръг на Бундеслигата. Вестфалци взеха ценния успех с гол в добавеното време - в 92-ата минута, а в герой се превърна Марко Ройс. Така Борусия отново оглави класирането с актив от 60 точки. Байерн (Мюнхен) има 57 преди домакинството на Майнц 05 в неделя.
 
Мачът в Берлин беше истински трилър, който на живо изгледаха повече от 74 хиляди зрители.  

Срещата започна отлично за Херта с гол още в началото. В 4-ата минута Максимилиан Мителщад стреля от около 25 метра, Роман Бюрки не се намеси и Саломон Калу се разписа отблизо - 1:0. В 14-ата Томас Дилейни изравни. 

Гостите имаха нов шанс за гол в 23-ата минута, но тогава ударът на Юлиан Вайгъл беше отразен от вратаря на Херта. Именно Вайгъл обаче игра с ръка в 35-ата минута и Херта получи дузпа. Калу отново отбеляза - 2:1. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Точно преди почивката Санчо можеше да изравни, но стреля от перфектна позиция право в тялото на вратаря Руне Ярщайн. 

Две минути след подновяването на играта Санчо центрира от корнер право на главата на Дан-Аксел Загаду, който нарави 2:2. Последваха много пропуски пред двете врати, а гостите от Дортмунд съумяха да изкопчат трите точки с гол на Марко Ройс в 92-ата минута. Звездата получи подаване около точката на дузпата и прониза стража на Херта за крайното 2:3. 

Домакините получиха два червени картона. Първо в 85-ата минута Торунарига беше изгонен за втори жълт картон, а след подновяването на играта след гола на Ройс беше отстранен и Ибишевич.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19

 

Коментаторът полудя от кеф при гола на Марко Ройс: