Президентът на Байерн Ули Хьонес отправи остър коментар след решението на Месут Йозил да прекрати кариерата си в националния отбор. 66-годишният бос на баварците критикува 29-годишния халф на Арсенал за представянето му в последните години.

„Доволен съм, че всичко приключи. От години Йозил играе слабо. За последно направи силен мач преди Мондиал 2014. Сега крие слабата си игра зад една снимка“, коментира Хьонес пред „Билд“ от Филаделфия.

„Когато Байерн играеше с Арсенал в Шампионската лига, винаги го правехме през зоната на Йозил. Знаехме, че това е слабото звено на противника“, допълни босът на Байерн.

„Интересно е защо никой не попита Месут Йозил за слабото му представяне на световното първенство. Неговите 35 милиона последователи, които не съществуват в реалния живот, се радват, че е направил силен мач, когато успее да центрира точно“, продължи германската футболна легенда.

„Развитието на футбола в нашата страна не върви в правилната посока и е пълна катастрофа. Трябва да се върнем към основите, просто към спорта. От спортна гледна точка Месут Йозил от години беше загуба за националния отбор“, завърши Ули Хьонес.

Йозил дебютира за Германия през 2010 година. Той има 92 мача и 23 гола за „бундестима“, с който завърши трети на Мондиал 2010 и спечели световната титла четири години по-късно. Халфът имаше 26 поредни мача за „маншафта“ преди да бъде оставен резерва при победата с 2:1 над Швеция на Мондиал 2018.