Треньорът на Борусия (Дортмунд) Люсиен Фавър отписа битката за титлата след домакинската загубата с 2:4 от вечния регионален съперник Шалке 04 и обяви, че Байерн ще бъде шампион.

“Със сигурност Байерн ще е първенец”, убеден е швейцарският наставник на вестфалци, коментирайки лаконично темата пред немската телевизия Sky.

Баварците имат точка аванс и са с мач по-малко, а освен това им предстоят двубои срещу опашкарите Хановер 96 и Нюрнберг.

Фавър обвини съдиите за поражението от Шалке 04 в дербито на Рур. Първо след намесата на ВАР бе отсъдена дузпа за съперника за игра с ръка на Юлиан Вайгъл, а след това реферът Феликс Цвайер изгони с директни червени картони Ройс и Волф.

“Нелепа работа! Футболът става все по-абсурден. Кой измисли това правило за играта с ръка? Това е най-големият гаф във футбола. Тези хора, които са го измислили, трябва да се засрамят. Това няма нищо общо с футболната игра. Това беше много слаба проява на рефера”, заяви Фавър за отсъдената дузпа в 18-ата минута, когато домакините вече водеха с 1:0.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19