Един от слабаците в Бундеслигата - Аугсбург на два пъти повеждаше на Байерн (Мюнхен), но в крайна сметка се срина и загуби домакинството си от немския колос с 2:3.

С две попадения за победата на баварците се отчете Кингсли Коман (17, 45+3), а едно добави Давид Алаба (53).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Срещата започна с шокиращ автогол на Леон Горецка. Младокът отклони нелепо топката в мрежата на своя тим още в първата минута на двубоя. 

Байерн бързо се съвзе от ранния шок и в 17-ата минута стигна до равенството. Кингсли Коман засече хубаво центриране от Джошуа Кимих, правейки 1:1.

Аугсбург обаче показа, че може да бъде много опасен на контраатака и в 23-ата минута отново излезе напред в резултата. Жи Донг-Вон вкара по впечатляващ начин след центриране на Грегорич - 2:1.

В края на първата част баварците стигнаха отново до равенство. Коман получи топката на границата на наказателното поле, напредна и със силен шут вкара топката между краката на домакинския страж - 2:2.

През втората част гостите от Мюнхен започнаха по-активно и в 53-ата минута Давид Алаба от малък ъгъл им даде преднина за 3:2.

Около 10 минути по-късно Левандовски получи страхотна възможност да направи предимството на своя тим от 2 гола, но шутът му мина встрани от гредата.

До края на срещата по-сериозни положения липсваха и така баварците стигнаха до успеха с 3:2. С победата те събраха 48 точки на второто място и по този начин намалиха дистанцията до лидера Борусия (Дортмунд) до 2 пункта, като "жълто-черните" имат мач пасив. Аугсбург пък е точно над зоната на изпадащите с едва 18 точки.

Следващата среща на Байерн (Мюнхен) е във вторник, когато те гостуват на Ливърпул на "Анфийлд" в среща от 1/8-финалите на Шампионската лига. 

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19