Шампионът Байерн спечели с 3:1 при визитата си на Хофенхайм в първата среща от 18-ия кръг, с който започна втория полусезон в германската Бундеслига. Така шампионите стартираха 2019 година с убедителна шампионатна победа и се доближиха на 3 точки до лидера Борусия (Дортмунд).

Леон Горетцка (34, 45+1) ознаменува доминацията на баварците през първата част с два гола, като за второто попадение на бившия халф на Шалке 04 асистира Давид Алаба.

След почивката домакините намалиха изоставането си в резултата чрез Нико Шулц (59), който зарадва феновете в Зинсхайм след пас на Леонардо Битенкурт.

В самия край голмайсторът на шампионите Роберт Левандовски (87) оформи крайния резултат. Хамес Родригес изведе Томас Мюлер зад отбраната и последния асистира на поляка за последния гол в мача.

Това бе 12-а победа за Байерн от началото на сезона, а след нея баварците събраха 39 точки и се доближиха на 3 от лидера Борусия (Дортмунд), който утре гостува на РазенБалшпорт Лайпциг в дербито на кръга. Хофенхайм допусна пета загуба и засега остава седми с 25 точки.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19