Холандският национал Ариен Робен разкри, че решението му да премине в Байерн през 2009 година от Реал (Мадрид) е било най-доброто в целия му живот. 33-годишният футболист направи това чрез емоционално писмо към самия себе си, когато холандецът е бил играч на Реал. Писмото е публикувано от The Players Tribune.

„Байерн? Ти ще го видиш като крачка назад. За теб от значение за шампионските титли и купите, както и Шампионската лига, в която Байерн не бяха фаворити. Аз знам какво ще си помислиш, когато чуеш за трансфера: „Там определено няма да отида”. Реал (Мадрид) беше в този момент най-великия клуб в света. Всичко друго е една крачка назад”, пише Робен в писмото до себе си.

„Това е нещо, което трябва да знаеш: Ти не може повече да се объркваш в твоя живот. Защото да отидеш в Байерн, ще бъде най-доброто, което някога ще направиш. Ти ще бъдеш част от нещо велико при Байерн. Успех не само на терена, но и на всички нива. Ще видиш. Глобално. Финансово. В Германия и цяла Европа – тази емблема и тези цветове означават нещо. Осемте години при Байерн ще бъдат най-гордите в твоята кариера. Три полуфинала в Шампионската лига, три финала, един трофей. Шест титли в Бундеслигата, четири за купата на страната. Извън всички трофеи, няма да те подготвя за това колко много ще означава този клуб за теб”, допълва холандецът.

Договорът на Робен изтича в края на сезона, а дали той ще продължи или ще сложи край на кариерата си, също става на въпрос в писмото.

„И на 33 години гладът за успехи все още ще е при теб. Не съм сигурен кога ще дойде моментът, в който гладът ще спре. Не знам дали ще бъде следващата или по-следващата година, но когато настъпи, мисля, че ще знаем, че е време да се мисли за нещо друго. Може би за оттегляне, може би за край…може би за още един малък трансфер или за друго приключение?”, завършва Робен.