Байерн oфициално обяви новината, която се очакваше в последните дни - легендарният треньор Юп Хайнкес се завръща начело на отбора. Договорът е до края на сезона.

72-годишният специалист поема баварците за четвърти път в кариерата си като заема мястото на уволнения Карло Анчелоти. След края на сезона се очаква нов треньор да поеме германския колос.

Хайнкес остана в историята на Байерн със спечеления требъл с тима през 2013 година. След него и назначението на Пеп Гуардиола той сложи край на кариерата си, но сега се завръща, за да помогне на закъсалия любим свой отбор. 

"Това не е завръщане. Това е приятелска услуга и го направих само, защото съм много задължен на Байерн. Имам добро чувство", бяха първите думи на Хайнкес.

Печелилият Шампионска лига с Байерн и Реал (Мадрид) специалист ще работи със същия екип, с който постигна и големите успехи през 2013 година. Именно и това бе основната спънка, тъй като дългогодишният му помощник Петер Херман имаше договор с Фортуна Дюселдорф. Байерн обаче е постигнал споразумение с втородивизионния отбор и Херман отново ще бъде дясната ръка на Хайнкес. В щаба се завръща и Херман Герланд, който от началото на този сезон е шеф на школата на тима.

"Не бих се завърнал в нито един друг клуб на света, но Байерн е в моето сърце. Треньорският ми екип и аз ще дадем всичко от себе си, за да може отборът скоро да покаже успешен футбол на своите фенове. Радвам се за това предизвикателство", каза още Хайнкес.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!