Последният в Бундеслигата Кьолн направи нещо, което не се случва всеки ден. "Козлите" водеха с 3:0 в домакинството си на Фрайбург, но в крайна сметка загубиха с 3:4! Срещата беше от 15-ия кръг на германския шампионат, а след срамното поражение "козлите" продължават да са единствени без победа от началото на първенството, като разликата с първия тим над чертата на директно изпадащите вече е 11 точки. 

Мачът започна с половин час закъснение заради обилния снеговалеж над Кьолн. Дълго време домакините разчистваха терена на “Райн Енерги Щадион”, но пак не успяха да се справят напълно и срещата стартира при лоши условия.

До 29-ата минута Кьолн поведе с 3:0 и феновете предвкусваха задаващата се първа победа. Точни бяха Лукас Клюнтер, Серу Гираси от дузпа, а автогол си отбеляза Калеб Станко. 

В 39-ата минута Фрайбург намали чрез Нилс Петерсен, който даде началото на знаменития обрат. В 65-ата Яник Хаберер също наказа Кьолн - 3:2. В 90-ата минута Петерсен изравни от дузпа за 3:3, а пълната драма настъпи в петата минута на добавеното време, когато гостите получиха още един наказателен удар. Отново Петерсен се разписа и донесе победата на Фрайбург - 3:4.

В други мачове от 15-ия кръг Хановер победи с 2:0 Хофенхайм, а Аугсбург и Херта завършиха 1:1.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА