Един от бившите селекционери на българския национален тим и рекордьор със 151 мача за Бундестима Лотар Матеус сподели, че на мястото на Карло Анчелоти в Байерн не би залагал на Томас Мюлер или Хамес Родригес като титуляри. Колумбиецът бе привлечен това лято под наем от Реал (Мадрид) и се счита като най-голямата придобивка на баварците. Очаква се точно той да заиграе като плеймейкър зад нападателя Роберт Левандовски и да закотви Томаш Мюлер на резервната скамейка, но Матеуе е на друго мнение.

„Не е трудно да се опише как точно се чувства Томас Мюлер. С Хамес Родригес Байерн за втори път в рамките на четири години залага пред Мюлер за неговата титулярна позиция на много класен чуждестранен футболист. Треньорът Карло Анчелоти изразително си пожела пред босовете на Байерн неговия бивш играч от Реал (Мадрид) Хамес Родригес. Точно така Пеп Гуардиола привлече през 2013 година Тиаго Алкантара, неговият бивш възпитаник от Барселона. Ощетен винаги е юношата на тима Мюлер. В моята единайсеторка аз бих предпочел Тиаго за плеймейкър пред Мюлер и Хамес”, написа Матеус в седмичната си колонка за списание Sport Bild.

“Карло Анчелото е достатъчно умен и опитен треньор. Той ще даде достатъчно време за игра на всички звезди през първия полусезон. Хамес трябва да се интегрира, както и 41,5-милионната покупка Корентен Толисо, който не бих поставил веднага сред титулярите. Моята прогноза е, че ще имаме много вариации на състава тази година и Томас Мюлер също ще има своите шансове. Истинското лице на отбора Анчелоти ще може да представи едва след зимната пауза”, допълва още легендата на клуба.