Борусия (Дортмунд) сложи край на кошмарната си серия от осем мача без победа за първенство и общо девет срещи във всички турнири. „Жълто-черните” спечелиха с 2:0 при визитата на Майнц 05 в среща от междинния 16-и кръг на германската Бундеслига. Мачът бе дебют за новия треньор на вестфалци Петер Щьогер, уволнен преди повече от седмица от последния Кьолн и заменил на поста освободения преди дни холандец Петер Бос.

През първата част „червените” и гостите от Дортмунд не успяха да си отбележат гол. Домакините бяха по-активни в началните минути, но след това отстъпиха инициативата на вестфалците.

Малко след почивката „жълто-черните” поведоха с попадение на Сократис Папастатопулос (55). Играчите на Петер Щьогер продължиха да търсят гола и подпечатаха успеха си малко преди края чрез Шинджи Кагава (89), който бе изведен от голмайстора на тима Пиер-Емерик Обамеянг.

Така след осем кръга суша (3 равенства и 5 загуби) Борусия (Дортмунд) отново спечели и излезе поне временно на четвърта позиция с 25 точки. Майнц 05 е 14-и с 16 точки преди останалите срещи от кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА