Хофенхайм спечели с 5:2 при визитата си на РазенБалшпорт Лайпциг в среща от 31-ия кръг на германската Бундеслига и замечта за четвъртата позиция, даваща право на участие в Шампионската лига. Марк Ут (14), Серж Гнабри (35) и Павел Кадержабек (45) направиха разликата класическа още през първата част. След почивката в 47-ата минута домакините останаха в намален състав, след като Емил Форсберг получи директен червен картон. Отново Марк Ут (59) и Лукас Руп (64) се разписаха още за гостите, а Наби Кейта (59) и Дайот Упамекано (88) бяха точни за „червените бикове”. След успеха си Хофенхайм задмина съперника си на петата позиция с 49 точки и е само на две от четвъртия и третия – Борусия (Дортмунд) и Байер (Леверкузен), които имат мач помежду си. РБ Лайпциг е вече шести с 47 точки.

Неизпадалият никога от Бундеслигата досега Хамбургер надви у дома прекия конкурент в битката за оцеляване Фрайбург с 1:0 и съхрани надеждите си за спасение и този сезон. Люис Холтби (54) вкара единствения гол за „червените шорти”, които остават 17-и с 25 точки, но вече са само на пет зад Фрайбург, Майнц 05 и Волфсбург.

Щутгарт срази гостуващия Вердер с 2:0 след попадение на Кристиан Гентнер (13) и Беркай Озкан (90+1). Така швабите са десети с 42 точки, а тимът от Бремен остана 12-и с 37 точки.

Финалистът в турнира за Купата на Германия за втора поредна година Айнтрахт (Франкфурт) пък отстъпи категорично у дома на Херта с 0:3. Дейви Зелке (57-дузпа), Матю Леки (77) и Александър Есвайн (90+1) бяха точни за „старата дама” от Берлин. Така Херта остана на девета позиция с 42 точки. „Орлите” са седми с 46 точки и на една зад шестия РБ Лайпциг.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА