Хамбургер записа пети пореден мач без победа в Бундеслигата, след като в среща от 8 кръг отстъпи с 2:3 като гост на Майнц.

Александру Максим даде аванс на домакините още във втората минута, но седем минути по-късно Уолъс изравни. Майнц вкара нови две попадения в началото на втората част. Щефан Бел се разписа в 52-ата минута, а шест по-късно и Дани Латца беше точен. Сеяд Салихович стана автор на втория гол за Хамбургер в добавеното време на мача.

Стартиралият силно Хановер вече четвърти мач няма победа в първенството и записа втора поредна загуба. Новакът в Бундеслигата отстъпи с 1:2 като домакин на Айнтрахт (Франкфурт). Себастиан Халер даде аванс на „орлите“ в 10-ата минута, а Салиф Сане изравни в 36-ата. Анте Ребич се разписа победно за тима от Франкфурт в последната минута на редовното време.

Херта записа трети мач без успех, след като загуби с 0:2 като домакин на Шалке 04. Домакините останаха с човек по-малко минута преди края на първото полувреме, когато Генки Харагучи получи червен картон. „Кралскосините“ се възползваха от предимството си през втората част и в 54-ата минута Леон Горецка откри резултата с точно изпълнение на дузпа. Гуидо Бургщалер вкара втория гол за гостите в 78-ата минута.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА