Легендарният треньор Отмар Хитцфелд отхвърли слуховете за възможно завръщане начело на Борусия (Дортмунд) и посъветва ръководството на клуба да даде време на настоящия наставник Петер Бос. „Жълто-черните” са в криза и нямат победа от осем мача в Бундеслигата и Шампионската лига – 3 равенства и 5 загуби, а това засили спекулациите за евентуално уволнение на холандеца.

„Това за мен въобще не е тема за разговор. Аз приключих моята треньорска кариера и така си остава”, коментира 68-годишният специалист информацията в „Билд”, че клубът обмисля да го ангажира като временно решение по примера на Байерн. Баварците върнаха Юп Хайнкес след уволнението на Карло Анчелоти и 72-годишният специалист ще остане начело на тима до края на сезона.

„В днешния футбол нещата се случват много бързо. Мисли се твърде екстремно. Понякога е бяло, а след това изведнъж черно. Мога да предупредя само да не се провалят нещата с бързането. Петер Бос е отличен треньор и трябва да му се даде време”, посъветва Хитцфелд босовете на Борусия.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА