Бразилският защитник на Байерн Рафиня е претърпял катастрофа в неделя, информира телевизия „Байерише Рундфунк“. Инцидентът е станал на магистрала А8, по която 32-годишният бранител пътувал с друг човек на баварците към среща с феновете на тима в Гунделфинген.

Близо до град Зусмарсхаузен една кола пред него се подхлъзнала на мокрия заради валящия сняг път и Рафиня не успял да избегне удара. За щастие катастрофата се разминала без жертви. Футболистът веднага се свързал с фенклуб „Баварски орли“, на който трябвало да гостува, за да съобщи, че вероятно ще закъснее.

Последвала невероятна реакция от страна на организаторите в Гунделфинген. Съпругът на кметицата Мириам Грус заминал със собствения си автомобил, за да докара Рафиня и другия представител на Байерн. Когато бразилецът пристигнал със закъснение от 2,5 часа, той бил посрещнат с бурни овации от присъстващите. Защитникът се разписал в златната книга на гостите на Гунделфинген, а шефът на фенклуба „Баварски орли“ лично откарал гостите обратно до Мюнхен.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА