Световният шампион Германия ще играе в зелено в предстоящата в петък контрола срещу Испания. Мачът в Дюселдорф започва в 21:45 часа и тогава тимът на Йоахим Льов ще презентира новия си резервен екип. Той ще бъде използван и по време на Мондиал 2018, където „бундестимът“ ще опита да защити световната си титла.

Новият зелен екип на Германия напомня резервните фланелки на Германия от началото на 90-те години, когато „маншафтът“ спечели третата си световна титла. Това стана на първенството в Италия през 1990 г. Както е известно, и основният екип на германските национали за Мондиал 2018 също наподобява на фланелките от Италия'90.

Най-тиражираният германски вестник „Билд“ припомни, че някои от най-важните победи на Германия са записани със зелени екипи.
- Успех с 6:1 над Австрия на полуфиналите на Мондиал'54. След това на финала Германия обръща Унгария за успеха с 3:2, а мачът е известен като „Чудото от Берн“.
- Победа с 3:1 над Англия на „Уембли“ на четвъртфинал на европейското първенство. Това е първата немска победа като гост на „трите лъва“. Впоследствие „бундестимът“ печели европейската титла.
- Победа с 5:4 след дузпи над Англия на полуфинал на Мондиал'90. Впоследствие Германия става световен шампион.