След поредицата от лоши резултати в Германия логично се питат какво става с Борусия (Дортмунд) и само на тактиката на треньора ли се дължи кризата в тима. Според немските медии босовете на клуба вече се замислят за заместник на холандския треньор Петер Бос, като дори се спряга вариант за завръщането на легендата Отмар Хитцфелд начело на тима.

„Това беше един мъртъв отбор”, гласи накратко унищожителната критика на бившия немски национал и експерт на телевизия Sky Дитмар Хаман за „жълто-черните”, които вече осем поредни срещи в Бундеслигата и Шампионската лига са без победа. Дори голмайсторът им Пиер-Емерик Обамеянг не се зарадва на попадението си, с което вестфалци поведоха срещу Тотнъм през седмицата. След това германският гранд допусна обрат и загуби с 1:2 мача от груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. Без думи и с повдигнати рамене 28-годишният габонски национал напусна стадион „Сигнал Идуна Парк” във вторник вечер. Само преди няколко дни той бе наказан от клуба и отстранен от групата за гостуването в Щутгарт (1:2) миналия петък и това явно оказва влияние. Дали вече не е приключил с Дортмунд?

Ясно е само едно: не само тактиката на треньора Петер Бос е виновна за тежката криза. Борусия (Дортмунд) започна редовно да се предава през вторите полувремена. В изминалите десет срещи в Бундеслигата и Шампионската тимът не е вкарал нито един гол след почивките. Очевидно към момента Борусия (Дортмунд) не е достатъчно добър или поне не е във форма за големия футбол.

Мориц ЛАЙКАМ, Bild
Превод от немски на БЛИЦ СПОРТ

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА