Младият халф Илия Груев-младши подписа официално първия професионален договор в своята кариера и то не с кой да е, а с елитния немски тим Вердер, който няма загуба от началото на 2019 година във всички турнири – 7 победи и 7 равенства.

18-годишният син на българския треньор Илия Груев е капитан на клубната формация до 19 години на тима от Бремен. Изпълнителният директор на клуба Фрак Бауман заяви, че през следващите сезони българинът постепенно ще бъде интегриран в мъжкия състав.

„Илия разполага с огромен потенциал и се разви много през последните години. Той е играч със завиден футболен интелект, а фактът, че е капитан на отбора до 19 години, значи, че поема голяма отговорност. Ние сме уверени, че той може да направи скока в нашия отбор за Бундеслигата”, сподели Бауман.

„Аз съм много доволен, че подписах своя първи професионален договор именно тук. Вердер винаги ме е подкрепял в развитието ми през последните години и съм доволен, че ще направя следващите стъпки тук. Контрактът е вот на доверие към мен и бих искал да се препоръчам с добри представяния, които да ми помогнат за Бундеслигата”, заяви щастливият Груев-младши.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19