Байерн (Мюнхен) срази с 3:1 като Борусия (Дортмунд) в дербито на 11-ия кръг на Бундеслигата и ясно показа, че и през този сезон ще бъде основният фаворит за титлата в Германия. Отборът на Юп Хайнкес не остави и за миг съмнение в превъзходтсвото си над съперника и единствено може да съжалява, че не се поздрави с по-изразителен успех.

Двата тима се втурнаха в атаки още от първата минута и логично първото попадение в мача не закъсня. В 17-ата минута Ариен Робен даде преднина за гостите с удар в десния ъгъл на Роман Бюрки.

Последваха куп интересни ситуации пред двете врати, като при една от тях Андрий Ярмоленко от Борусия остана сам срещу стража на гостите Улрайх, но пропусна.

В 37-ата минута Байерн нанесе своя втори удар в мача. Точен бе Робърт Левандовски, който засече центриране на Кимих и удвои.

След почивката головите ситуации намаляха значително. Първата такава се откри пред Левандовски, но полякът пропусна да се разпише сам срещу Бюрки. В 67-ата минута Байерн стигна до трети гол.  Алаба центрира отляво, след което нито Левандовски, нито Хамес успяха да докоснат топката, но тя все пак влетя във вратата на домакините.

До края Барта вкара почетно за домакините в 87-ата минута, а в добавеното време Гонсало Кастро за малко да се разпише още веднъж.

Във временното класиране Байерн е лидер с актив от 26 точки, следва от РБ (Лайпциг) с 22. Борусия (Дортмунд) заема 3-ото място с 20 пункта. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!