Германският шампион Байерн откри нов тренировъчен център за подрастващите си футболисти. Президентът на клуба Ули Хьонес обяви, че това е отговорът на баварците срещу рекордните трансфери и високите заплати във футбола.

"Може би точно това е отговорът на Байерн срещу трансферната лудост и експлозията на заплатите навън. Убеден съм, че тук можем да дадем правилния отговор на развитието в международния футбол. Така с тактика ще се опитаме да компенсираме парите, които други получават от шейхове или някъде другаде. Всички, които ще играят за германския национален отбор на световното първенство през 2030 година, вече са родени. Затова от днес трябва да започнем да търси най-добрите таланти и да ги образоваме“, заяви Хьонес на пресконференция.

Новата база на баварците е разположена върху 300 декара и включва осем игрища, спортна зала баскетбол, хандбал и тенис на маса, офис, жилищна част за децата и модерен стадион, на който ще могат да играят 14 юношески тима на клуба. Стойността на проекта е близо 70 милиона евро.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!