Байерн се развихри и смачка като гост Байер (Леверкузен) с 6:2 на полуфинал, за да се класира за финала в турнира за Купата на Германия. Така мечтата на баварците за требъл остава жива, след като те спечелиха вече титлата в Бундеслигата и са полуфиналисти в Шампионската лига, където срещат Реал (Мадрид) на крачка от финала.

Испанецът Хави Мартинес (3) даде старт на головата фиеста, а голмайсторът на баварците Роберт Левандовски (9) удвои аванса им след пас на Франк Рибери. Ларс Бендер (16) намали изоставането на „аспирините” с последното попадение за първата част.

След почивката Томас Мюлер (52, 64) и асистиралият му за първото попадение Тиаго Алкантара (61) след подаване на Ариен Робен направиха задачата на домакините за изравняване непосилна. Холандецът Робен асистира и за втория гол на Мюлер.

Ямайската звезда Леон Бейли (72) вкара нов гол за Леверкузен, а шест минути след това Томас Мюлер (78) оформи своя хеттрик и крайния резултат след ново извеждащо подаване на Тиаго Алкантара.

Съперник на Байерн на финала в Берлин ще бъде победителят от другия полуфинал между Шалке 04 и Айнтрахт (Франкфурт), които играят утре вечер от 21:45 часа българско време в Гелзенкирхен.