Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Байерн спечели Суперкупата на Германия за седми път в историята си, след като разби Айнтрахт (Франкфурт) с 5:0 като гост в първия си официален мач под ръководството на Нико Ковач. В края на миналия сезон „орлите“ под ръководството на Ковач победиха баварците с 3:1 на финала на Купата на Германия. В срещата за Суперкупата Байерн излезе с почти същия състав, както и в Берлин през май. Единствените две разлики бяха Мануел Нойер и Ариен Робен. Вратарят се върна след контузия и зае мястото си вместо Свен Улрайх, а холандецът игра вместо Хамес Родригес, който лекува травма.

Роберт Левандовски вкара хеттрик за малко повече от половин час. Той откри резултата в 21-ата минута, когато от наказателното поле с глава засече центриране на Йошуа Кимих отдясно. Пет минути по-късно полският таран удвои аванса на Байерн. Той отново беше точен с глава, но този път след центриране на Робен от корнер отдясно. В 54-ата минута Левандовски оформи своя хеттрик. Той получи добър пас от Томас Мюлер, осводоби се от двама защитници и с удар от границата на наказателното поле прати топката във вратата.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В 63-ата минута Кингсли Коман също се разписа. На задната греда той засече ниско центриране на Давид Алаба. Пет минути преди края французинът се отличи и с асистенция. Той проби отляво, финтира един защитник и подаде към точката на дузпата, където Тиаго Алкантара беше оставен сам и стреля точно във вратата на Фредерик Рьонов. Трябво да се отбележи, че Байерн завърши мача с 10 души, тъй като Давид Алаба напусна игра с контузия, а баварците бяха извършили и трите си смени.

Следващите мачове на двата отбора за от Купата на Германия. В събота Айнтрахт (Франкфурт) гостува на Улм, а Байерн ще играе срещу Дрохтерсен/Асел.