28-годишен руснак е арестуван за атентата в Дортмунд, при който с взривно устройство беше атакуван автобуса на Борусия преди първия четвъртфинален мач от Шампионската лига срещу Монако. Сергей Б. е задействал експлозива с дистанционно - от хотелската стая, в която е бил настанен, твъдят специалните части от GSG 9. 

Предполагаемият извършител на атаката не е екстремист. Руският гражданин действал от алчност. Той искал да убие колкото се може повече футболисти от Борусия (Дортмунд), което да понижи цената на акциите на германския клуб и да му донесе дивиденти на борсата. Атентаторът очаквал да спечели милиони.

Руснакът, който има и германско гражданство, е заподозрян също в съучастничество в 20 убийства, информират немските медии.

Той е арестуван, след като полицията се натъкнала на странни факти при разпитите на служителите, в който бе отседнал тимът на Борусия и в близост, на който се случи инцидентът. Руснакът си наел стая в същия хотел, като изрично настоял тя да бъде с изглед към улицата, което допълнително усъмнило разследващите лица. Друг съмнителен момент е, че по време на евакуацията на хотела, Сергей В. спокойно продължил да вечеря в ресторанта на хотела.

 ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С АТАКАТА СРЕЩУ АВТОБУСА НА БОРУСИЯ ДОРТМУНД