Унгария и Португалия завършиха 3:3 в Лион в най-резултатния мач на Евро 2016 до момента и последен и за двата тима от "F". "Маджарите" на три пъти повеждаха в резултата след голове на Золтан Гера (19) и Балаш Джуджак (47, 55), а португалците изравняваха чрез Луиш Нани (42) и Кристиано Роналдо (50, 62), който стана първият играч в историята с голове на четири европейски първенства. Така Унгария спечели групата с 5 точки и ще играе на 1/8-финалите срещу втория тим от групата на Италия, а Португалия остана на трето място с 3 точки след 3 равенства и ще играе на 1/8-финалите като един от най-добрите четири трети отбора от шестте групи, тъй като има по-добри показатели от Албания, Турция и Северна Ирландия. В другата среща Исландия надви драматично Австрия с 2:1 след гол в последните секунди и се класира за 1/8-финалите като втори в групата с 5 точки, а следващ съперник на тима ще бъде Англия. Австрия напуска Еевропейското със само една спечелена точка и на последно място в групата. 

Това бе 17-и мач за Кристиано Роналдо на европейски първенства, с което той стана рекордьор по този показател, задминавайки французина Лилиам Тюрам и холандеца Едвин ван дер Саар, записали по 17 срещи за "петлите" и "лалетата" на европейски първенства.

Португалия бе по-активният тим в първите минути, в които спечели няколко корнера и Жоао Марио отправи шут от средна дистанция, но топката премина над вратата.

В 19-ата минута след центриране от корнер топката достигна до Золтан Гера, който с шут от далечна дистанция не остави никакви шансове на Руи Патрисио и даде преднина на Унгария - 1:0. Това бе 25-и гол на Гера с екипа на националния тим на родината му. Четири минути по-късно Роналдо изпълни пряк свободен удар, но топката рикошира в стената и не застраши вратата на Габор Кирали. При ответната атака Адам Салай излезе на чиста позиция зад португалската защита, но ударът му бе отразен от Руи Патрисио. В 29-ата минута Роналдо шутира от пряк свободен удар, но вратарят Габор Кирали беше подготвен и изби топката в корнер.

Португалците се опитваха да натискат и в 40-ата минута стигнаха до гол на Пепе, но той бе отменен заради положение на засда преди това. Две минути по-късно усилията на иберийците бяха възнаградени и Луиш Нани изравни с хубав удар след асистенция на Кристиано Роналдо. Това бе 19-и гол за Нани в 99-ия му мач с националната фланелка на неговата родин. В последната минута на първата част "маджарите" отново можеха да поведат след далечен прехвърлящ удар на Адам Салай, но Руи Патрисио спаси.

Почти веднага след почивката в 47-ата минута Балаш Джуджак от фаул и след рикошет в стената изведе отново Унгария напред в резултата, разписвайки се за 2:1. Нещата за Португалия можеха да станат трагични минута по-късно, когато обаче Ловренчич от непосредствена близост шутира в аут.

Радостта на "маджарите" бе кратка, тъй като в 50-ата минута Кристиано Роналдо вкара изключително красив гол за 2:2, засичайки центриране на Жоа Марио. Това бе 59-и гол за Роналдо с националната фланелка. Така Роналдо стана първият играч в историята с гол на четири различни европейски първенства. Секунди по-късно португалците бяха близо и до пълен обрат след остро центриране в наказателното поле на Унгария, но Нани се размина с топката.

Головата фиеста продължи с второ попадение на Балаш Джуджак, който в 55-ата минута първо шутира от фаул в стената, но топката пак стигна до него и с красив параболичен удар и рикошет не остави шансове на Руи Патрисио за 3:2.

Португалците не се предадоха и в 62-ата минута влезлият секунди по-рано като смяна Рикардо Куарешма центрира, а Кристиано Роналдо с глава вкара втория си гол в мача за 3:3. Отбраната на Португалия обаче отново се пропука секунди по-късни и Беше нацели страничната греда.

В 77-ата минута Роналдо бе близо до това да оформи хеттрик, но не намери добре топката, която тупна в земята и излезе над вратата. Десетина минути по-късно Роналдо опита и удар от далечна дистанция, но топката мина покрай вратата. Темпото на игра спадна в последните минути, след като при този резултат и двата отбора знаеха, че се класират за следващата фаза като първи и втори в групата с оглед и на равенството 1:1 между Исландия и Австрия в другата среща.

Група "F" 

УНГАРИЯ - ПОРТУГАЛИЯ 3:3
1:0 Золтан Гера (19), 1:1 Луиш Нани (42), 2:1 Балаш Джуджак (47), 2:2 Кристиано Роналдо (50), 3:2 Балаш Джуджак (55), 3:3 Кристиано Роналдо (62)

Съставите:

Унгария: 1.Габор Кирали, 2.Адам Ланг, 23.Роланд Юхаш jalt.jpg, 3.Михали Корхут, 20.Рихард Гузмич jalt.jpg, 16.Адам Пинтер, 6.Акош Елек, 7.Балаш Джуджак jalt.jpg, 14.Герго Ловренчич jalt.jpg (83 smqna.jpg 18.Золтан Щибер), 10.Золтан Гера (46 smqna.jpg 21.Барнабаш Беше), 9.Адам Салай (70 smqna.jpg 11.Кристиан Немет)
Селекционер: Бернд Щорк

Португалия: 1.Руи Патрисио, 6.Рикардо Карвальо, 3.Пепе, 19.Елизеу, 17.Луиш Нани (81 smqna.jpg 13.Данило Перейра), 8.Жоао Моутиньо (46 smqna.jpg 16.Ренато Санчес), 11.Виериня, 14.Уилям Карвальо, 10.Жоао Марио, 15.Андре Гомеш (61 smqna.jpg 20.Рикардо Куарешма), 7.Кристиано Роналдо
Селекционер: Фернандо Сантос

Баланс: 11 мача, 0 победи за Унгария, 4 равенства, 7 победи за Португалия - г.р. 10:26

Лион, "Стад де Люмиер"
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)