Главният мениджър на Етър Красимир Балъков даде интервю пред клубния сайт на "виолетовите", в което говори за плейофите за Лига Европа. Именитият бивш играч коментира и темата за своето бъдеще.

"Чака ни много тежък мач, резултатът не трябва да ни заблуждава. Отново призовавам всички да дойдат да ни подкрепят от първата до последната минута, защото нещата не са решени. Виждате какво става в големия футбол, колко уж ясни бяха мачовете, а какво се случи и с Барселона, и с Аякс… Резултатът ни в Пловдив изобщо не трябва да ни заблуждава. Излизаме и си търсим нашата игра, да направим и добра атмосфера на стадиона, за да можем да се справим по-лесно и с този тежък съперник. Засега нямаме здравословни оплаквания, а функционално всеки се опитва да се възстанови, защото цикълът е много сгъстен. Освен Петков и Почански нямаме отсъстващи, има само леки оплаквания, но не и нещо сериозно, което да ни притесни. В последния момент ще решавам за групата и с кои футболисти ще излезем в петък", каза Балъков.

"Дай Боже, да мине всичко както трябва, имаме достатъчно време да се подготвим за следващата среща. Нямаме друга алтернатива и трябва да дадем всичко от себе си. Но мислим мач за мач. Нека първо да елиминираме Локо (Пд), като използваме тази комфортна преднина. После Славия и Ботев (Враца) имат съвсем различен стил на игра. Ако се класираме за баража за Лига Европа, програмата пак става сгъстена с мачове през 3-4 дни. Най-важно е мотивацията на играчите да запази сегашното си ниво."

Красимир Балъков бе категоричен, че писанията за неговото бъдеще не разконцентрират играчите на Етър, а дори ги правят по-сплотени. "Моите футболисти са така възпитани и от треньорския щаб така работим с тях, че знаят какво е най-важно за тях. Нямам и милиметър усещане, че нещата, които излизат за мен в публичното пространство, влияят по някакъв начин на отбора. Напротив, те са по-сплотени, отговорни и концентрирани! Знаят си задълженията и това може само да ме радва, така че изобщо няма пробойна от спекулирането с моето име. Аз съм публична личност, постигнал съм много във футбола и е нормално в българските медии да излизат различни неща. Свикнали сме с това и футболистите на Етър го знаят", завърши легендата на България.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019