Поредни успехи записаха отборите от школата на Етър. На Футбол 11 възпитаниците на треньора Стефан Ангелов спечелиха силния турнир в Свищов за Купата на кмета. Надпреварата т.г. събра отбори не само от България, но и от Украйна и Румъния и турнирът стана международен.

„Виолетовите”, набор 2005, след серия от победи стигнаха до финала, където се наложиха категорично над домакина Академик (Свищов). Трети остана украинският Кременчуг, следвани от Чумерна (Елена) и Локомотив (Г. Оряховица). Голмайстор на турнира стана Захари Атанасов от Етър, а Евгени Дочев от Академик получи отличието за най-добър вратар. Петър Цанев от Чумерна бе отличен като най-коректен състезател, а Яник Юри от „Кременчуг” – за най-полезен играч. Индивидуалните отличия връчваха председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът Борислав Замфиров и секретарят на Общината Любомира Петрова.

Огромна красива купа получиха победителите от Етър, връчена от кмета на Свищов Генчо Генчев на капитана Атанас Атанасов. Любопитното е, че това е най-голямата по размер и красива купа, връчвана досега на отбор от школата на Етър при многобройните им победи в различни турнири.

На Футбол 9 победители станаха децата от украинския Кременчуг, които във финалния мач победиха Локомотив (ГО). Трети е Чумерна (Елена), следван от Зимнич (Румъния), Академик (Свищов) и Стрела (Ореш). Там голмайстор стана Кристиян Славчев от Локо (ГО),  най-полезен състезател – Опрашко Захар от Кременчуг, а най-коректен – Димчо Михайлов от Чумерна (Елена).

Поредният си успех пък постигнаха момчетата от набор 2007 на Етър. Те победиха Фортуна (Плевен) с 4:1 в баража за участие на държавните финали, игран в Павликени. Така възпитаниците на Стефан Николов влязоха в Топ 8 на България, а финалите за титлата са в Сливен другата седмица.