Изцяло нов пропусквателен режим се въвежда на стадион „Ивайло“, съгласуван с изискванията и препоръките на Българския футболен съюз. Новата организация влиза в сила още за първото домакинство срещу Пирин (Благоевград), което е в събота от 18:15 часа.

Всякакъв достъп на зрители, вип-гости и т.н. във фоайето на централния вход на стадиона, където са съблекалните, вече ще бъде невъзможен, тъй като оттам ще влизат единствено двата отбора и длъжностните лица за мача, както и служебните лица от гостуващия клуб.

Вип-гостите вече ще влизат от входа отляво от паркинга и ще стигат до местата си през новоизградената врата за вип-ложите. Ветераните и хората с пропуски, както и близките на футболистите, ще влизат през входа отдясно (до заведението „Шампиони-91“). За тях е обособен специален сектор на трибуните, който се намира отдясно до вип-ложите. Над тях ще бъдат местата за медиите, които също ще влизат на стадиона вече не от централния вход, а от този отдясно.

Представителите на медиите ще излизат също от десния вход и оттам ще стигат до новата зала за пресконференции през външния й вход. Точно пред входа на стадиона ще бъде обособена микс-зона с табло, където журналистите ще могат да правят блиц-интервюта с излизащите футболисти.

Достъпът на зрители пред централния вход на „Ивайло“ преди и след края на мачовете ще бъде невъзможен. Заради организацията за мача в събота паркирането пред стадион „Ивайло“ ще бъде забранено, стана ясно след срещата с полицията и охраната на двубоите.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма