Компанията за спортни залози "WinBet" стана един от основните спонсори на Етър. Договорът за партньорство бе подписан от председателя на УС на клуба и зам.-кмет на Велико Търново проф. Георги Камарашев и Биляна Митева – изпълнителен директор на букмейкърската фирма.

На пресконференцията по представянето на спонсора присъстваха още Десислава Иванова – маркетинг и реклама на WinBet, спортно-техническото и треньорското ръководство на „Етър“ и двамата капитани на тима Иван Стоянов и Иван Петков.

„Ние сме изключително доволни от сключения договор и от клаузите в него, надяваме се съвместната ни работа да допринесе за качеството на футбола на Етър, но и за подобряване на условията за спорт на стадион „Ивайло“. Параметрите на договора са изключително приемливи за нас и се надяваме за ползотворно сътрудничество и в бъдеще“, коментира проф. Камарашев.

„За нас е голямо удоволствие, че сключваме поредния си договор. Етър е отбор с традиции и за нас това е голяма радост. Пожелаваме им успех занапред, вървят добре в елита, надяваме се с наша помощ – и още по-добре“, заяви Биляна Митева – изп. директор на "WinBet".

„Радвам се, че подписваме договор, надяваме се той да продължи във времето и по-нататък. Смятам, че качеството на футбола зависи от вас и се надявам, че сътрудничеството ни наистина ще е от полза“, сподели Десислава Иванова – директор маркетинг и реклама на "WinBet".

Задоволството си от появата на нов спонсор изразиха и футболистите. „Това е голям напредък за нашия отбор, ще има по-голяма стабилност за нас, футболистите, което е много радостно. Липсваше ни един спонсор да украси фланелките ни. Очаквам още на мача с Верея с новия спонсор да тръгнем нагоре“, коментира Иван Стоянов.

„Радвам се за новия спонсор, това е по-голяма финансова стабилност и се надявам клубът да продължи да се развива. Надявам се да побеждаваме все по-често. Постигнахме хубава победа над Витоша, отиваме за трите точки и в Стара Загора. Видя се в мачовете с Левски и ЦСКА, че градът ни е футболен и трибуните се пукаха по шевовете. Всички фенове са добре дошли, благодарим им и се надяваме и занапред да е така“, добави Иван Петков.

Договорът бе официално парафиран пред присъстващите на пресконференцията, а Иван Стоянов и Иван Петков показаха фланелката с надпис "WinBet", след което проф. Камарашев я връчи на гостите. Отборът ще излезе с новите екипи още за гостуването си на Верея на 20 ноември, а седмица по-късно приема Дунав – друг отбор, спонсориран от букмейкъра. "WinBet" финансира още ЦСКА, Ботев (Враца), боксьора Кубрат Пулев и др.

Договорът е за срок от една година, но надеждите са да бъде продължен. „Продължаването му зависи от това как ще работим през тази година, от съвместната ни работа. За резултатите на отбора са предвидени премии, наясно сме, че ви е първа година в елита, но очакваме да работим съвместно и да се развиваме заедно“, поясни Десислава Иванова.

Освен финансовата страна, която от клуба окачествиха като „много добра“, от "WinBet" се ангажират да осигурят и два виолетови и един бял екип, както и модерно електронно табло за стадион „Ивайло“. Таблото ще бъде доставено в най-кратки срокове, но това зависи и от фирмата, която го произвежда.

Проф. Камарашев припомни, че през изминалото лято Общината е вложила над 200 000 лева за подобряване на градския стадион – основно ремонтирани бяха двете съблекални, както и санитарните възли във всички сектори. Напълно завършен бе бившият сектор за гости, където бе възстановено бетонното покритие, а по изискване на МВР бе монтирана висока ограда. Създадена бе нова зала за пресконференции, закупено бе оборудване за трафопоста. С целеви средства от спортното министерство стадион „Ивайло“ се сдоби със съвременно осветление.