Етър стартира зимната си подготовка с двама нови футболисти. Те обаче още не са подписали договори с клуба. Това са нападателят Милчо Ангелов, който идва от Славия, и защитникът Илия Джамов, бивш футболист на Локомотив (Пловдив), който за последно носи екипа на Добруджа. Син е на Димитър Джамов 

24-годишният Милчо Ангелов разтрогна договора си със Славия тази зима и се очаква да заиграе в Етър. Той е бивш нападател на Литекс и ЦСКА. 

Наставникът на Етър Красимир Балъков работи по селекцията, като се очаква на стадион "Ивайло" да пристигнат още футболисти. 

Отборът заминава на лагер в Анталия на 17 януари. 

"Водим разговори с трима-четирима играчи, но на този етап нямаме подписани договори. Селекцията движи Красимир Балъков, така че той може да даде по-голяма яснота. Всичко трябва да е ясно още преди заминаването за Турция, защото няма смисъл да водим някого там, без да имаме сигурност", обясни спортният директор на Етър Стефан Атанасов.

Относно напусналите клуба, шефът каза: "На този етап са само Димо Атанасов и Чавдар Ивайлов, с които се разделихме по взаимно съгласие. Разделихме се и със Симеон Иванов. Но селекцията е в движение, засега други промени няма. Но това е изцяло в компетенцията на г-н Балъков."

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019