Етър ще срещне силни съперници по време на подготовката си в турския курорт Анталия. Вече е ясна програмата за контролите и имената на съперниците в тях.

„Виолетовите” заминават на лагер там на 17 януари и ще останат до 1 февруари. На 20-и тимът на Красимир Балъков среща Динамо (Загреб), а на 23 януари - полския Лех (Познан). Все още се уточнява съперникът за 26-и, а последната проверка е на 30 януари срещу немския Кемниц.

Етърци започват подготовка на 7 януари, като до заминаването си в Турция ще се готвят на изкуствения терен в Царева ливада. Първата проверка е насрочена за 13 януари срещу Спартак (Плевен). След завръщането от Анталия тимът ще тренира във Велико Търново и Царева ливада. На 8 февруари е последната контрола срещу Литекс (Ловеч), преди която ще бъде и официалното представяне на отбора за пролетния полусезон.

Етър вече се раздели с Димо Атанасов и Чавдар Ивайлов, които разтрогнаха договорите си по взаимно съгласие, съобщи административният директор Страцимир Тинчев. От клуба уточниха, че играчите си тръгват по тяхно желание.

„Благодарим на Димо и Чавдар за техния безспорен принос за доброто представяне на Етър през последните два сезона! Пожелаваме им успехи занапред в тяхната състезателна кариера”, обявиха от ръководството на великотърновския клуб.

От Етър заявиха, че работят активно по селекцията за пролетния полусезон в Първа лига. Имената на евентуални нови попълнения ще бъдат обявени след като подпишат официално договорите си с клуба.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019