Треньорът на Етър (Велико Търново) Красимир Балъков сподели след изключителната драма и отпадането от Локомотив (Пловдив) след дузпи, че не е ядосан, защото има много по-важни неща от една победа. „Болярите“ отстъпиха с 6:7 при изпълненията от бялата точка (1:1 в редовното време и след продълженията).

„Не съм ядосан. Радостен съм, че стана такъв спектакъл. Не съм доволен от това, че не успяхме да спечелим. Има много по-важни неща от една победа. Момчетата дадоха всичко от себе си на терена. Доминирахме, искахме повече победата. От Локомотив не видях нищо съществено. И преди мача казах, че не е важно как ще играеш, а да победиш. При дузпите също имахме три уникални шанса да затворим мача. Много големи футболисти са изпускали дузпи“, коментира Балъков след мача във Велико Търново.

„Поздравявам Локомотив (Пловдив) и им пожелавам успех. И от двете страни имаше нервност и напрежение. Имахме предимство при дузпите, след това нещата се обърнаха. Дузпите са късмет. В един отбор има един дузпаджия, максимум двама, а не осем. Ще лижем рани един-два дни. Не може да не ни притеснява това нещо. Имаме достатъчно мачове, в които трябва да покажем добра игра. Ще търсим седмото място. Няма какво друго да търсим. Трябва да завършим мачовете си от групата. Трябва да се възстановим за мача срещу Ботев Враца. В плейофната фаза трябва да търсим пак елиминация. Ще видим какво ще стане“, добави наставникът на „виолетовите“.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019