Главният мениджър на Етър Красимир Балъков даде кратко интервю за "Тема спорт" след победата над Литекс. Бала говори не само за успеха за купата, но и конкретно за представянето на част от футболистите, както и за предстоящия двубой с Локомотив (Пловдив).

- Г-н Балъков, с 2:0 срещу Литекс записахте 4-ти пореден успех като гости във всички турнири, включително и контролата срещу Ботев (Враца). Какъв е коментарът ви за представянето в Ловеч?
- Влязохме много добре в мача и това се оказа ключово за цялостния му развой. През първото полувреме играхме доста солидно, вкарахме два гола и това успокои срещата. В общи линии двубоят премина под наша диктовка и заслужено победихме. Трябва да сме доволни от резултата, защото се изправихме срещу един млад, но амбициозен и съвсем приличен отбор. Поздравления за показаното от Литекс. Получи се добър мач.

- Доволен ли сте от тези, които получиха шанс?
- Да. Пуснах в игра предимно футболистите, които нямат много минути този сезон и те не ме разочароваха. Може би единствено Артюнин играе по-редовно. Дадохме възможност и на резервите да влязат в игрови ритъм и да покажат на какво са способни. Направиха го успешно.

- Какви са впечатленията ви от представянето на 16-годишния Кольо Станев, който направи дебют като титуляр?
- Доста добри. Той е плътно с представителния отбор, откакто съм дошъл в Етър. Кольо е нашият кадър от школата, на когото имаме намерение да разчитаме в бъдеще. Когато имаме възможност, ще го пускаме да играе и да трупа опит. Има хляб в него, въпросът е да се развива правилно. Срещу Литекс игра като десен бек и се представи много добре. Доволен съм от това, което видях от него.

- А доколко Аласана Мане се доближава до това, което искате да виждате?
- Все още Мане не е в тази форма, в която трябва да бъде, но това е напълно нормално, предвид че дойде вече в хода на първенството. Опитахме да му направим една мини подготовка, но е трудно, защото има доста мачове и ни е необходим. Трябва да го изчакаме още, за да навлезе в оптимална форма, но иначе футболните качества си ги има.

- Прави впечатление, че в Ловеч излязохте с двама централни нападатели - Петков и Варела. Доколко проработи този ход?
- Факт е, че играхме в друга схема. Реших да пробвам един по-статичен нападател, типичен таран в лицето на Иван Петков как ще действа в комбинация с по-динамичен играч като Жилсон Варела. Справиха се добре и бързо постигнаха синхрон, което ми харесва. Петков вкара гол и беше на ниво, а и Варела също се представи много хубаво.

- Сега ви предстои гостуване на Локо (Пловдив), какви са очакванията ви?
- Излишно е да казваме, че ще е изключително труден мач. Локо е в подем този сезон, показва доста добри игри срещу водещите отбори. Сега започваме да мислим сериозно за срещата. Имаме някои кадрови проблеми, трябва да видим дали Скерлев и Батрович ще са на линия. Вярвам обаче, че ще си тръгнем поне с точка от "Лаута".