Треньорът на Етър Красимир Балъков бе изключително щастлив след победата с 2:0 над Славия, която прати “болярите” на бараж за Лига Европа срещу Левски. Легендарният плеймейкър поздрави футболистите си, като благодари на всички фенове и спортни деятели в Търново за подкрепата през последните близо две години. Бала призова за още повече подкрепа, като допълни че независимо какво се случи в спора със “сините”, сезонът за “виолетовите” е перфектен.

“Изпълнихме това, което искахме и имахме като идея. Поехме риск в началото, но за наш късмет успяхме да реализираме две от положенията си. Оставих двама от титуляри извън състава, защото трябваше да направим нещо, за да изненадаме Славия. Изиграхме перфектно първо полувреме, създадохме много положения и заслужено вкарахме два гола. Сега трябва да се успокоим и да се настроим за мача с Левски. Ако успеем да се възстановим по най-добрия начин, можем да изненадаме съперника. Каквото и да се случи обаче, ние работата си я свършихме перфектно този сезон”, призна Балъков след големия успех пред ДИЕМА СПОРТ.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

“Мисля, че за тази година и осем месеца нещата се получиха добре. Знам, че хората в Търново ще ме разберат. Няма как да откажа на националния отбор. Радвам се, че съживихме футбола и зарадвахме хора. Хората са настроени за прекрасни емоции, за по-голямо шоу. Хубаво е, че се сплотихме. Нужно е малко повече желание и нещата се случват. Благодаря на целия ми екип, както и на Общината за подкрепата. Сега е моментът да се удари още по-голямо рамо на футбола, за да се продължи това, което съм започнал. Аз си тръгвам, но не се сбогувам с Етър, защото съм свързан дълбоко емоционално с този град”, допълни още Бала, който получи подаръци и грамота преди началото на срещата.