Етър приема Ботев (Враца) в пореден ключов мач за тима в Първа лига. Двубоят е в сряда от 15:00 часа на стадион "Ивайло". Срещата е възлова и е между отбори, които в две последователни години влязоха в елита и сега правят силен сезон, въпреки че нямат основен спонсор и разполагат с минимален бюджет. И Етър, и Ботев вървят във възходяща линия и се очертава много интересен мач. 

"Излизаме срещу съперник, срещу когото през лятото направихме най-слабия си мач, откакто съм в Етър, но сега всички футболисти са наясно, че предстоящият двубой се явява ключов за нас. Ние ще разчитаме на нашата си игра, на агресивност и стил. В момента играем атрактивен футбол и се надявам да направим спектакъл и би било жалко, ако няма достатъчно публика и добра атмосфера", коментира наставникът на Етър Красимир Балъков. Той призова феновете да дойдат и за пореден път да окажат своята решаваща подкрепа, въпреки че мачът е в работен ден. 

"Извиняваме се на работодателите и нека проявят разбиране, ако някои от хората им предпочетат да дойдат на мач", заяви полушеговито Балъков. Той обаче бе категоричен, че в трудни моменти е най-важно да сме заедно и феновете да бъдат 12-ия ни играч. "Нека да покажем, че дори и в сряда в 15 ч. и в това студено време можем да съберем хората на стадион "Ивайло". Ще дадем всичко от себе си, очаквам атрактивен мач, в който ще търсим победата", добави Балъков.

Думите му подкрепи и друга от легендите на "виолетовите" и настоящ член на Управителния съвет на клуба - Цанко Цветанов. "Очаквам интересен мач срещу врачани. Със сигурност изходът от него е много важен за представянето ни в настоящото първенство и за бъдещето на Етър. Една от успешните години за великотърновския футбол, в която той се нуждае от подкрепата на всички, включително от феновете на стадион "Ивайло". Призовавам нашите привърженици да дойдат и подкрепят отбора утре, а футболистите от своя страна се отблагодаряват с добри игри и резултати. Като бивш футболист добре знам колко е важна за всеки играч подкрепата на хората от трибуните", заяви Цанко Цветанов.

В игра след изтърпяно наказание се завръща защитникът Венцислав Василев. Халфът Аласана Мане и нападателят Ерик Почански обаче все още не са възстановени, както и трайно отсъстващият Яни Пехливанов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019