Попълнете търсена ключова дума или фраза

Треньорът на Дунав: Неприятно е, че ще домакинстваме в Разград

https://blitz.bg/sport/dunav/trenort-na-dunav-nepriyatno-e-che-shche-domakinstvame-v-razgrad_329624.html Blitz.bg/Sport

"Драконите" паднаха с 0:3 в Румъния, Великов освободи бразилец

LAP.BG
1 от 1

„Неприятно е, че ще се налага да играем в Разград. Това обаче са условията на БФС. От футболната централа заявяват, че е важно на Градския стадион да има осветление, за да провеждаме мачовете си там. Има правила, които трябва да се спазват и щом нашият стадион към момента не отговаря на тях, няма какво да направим. Надявам се това скоро да се промени и да имаме възможност да играем в Русе, защото за нас това е много важно“. Това коментира треньорът на Дунав Веселин Великов.

Припомняме, че при тегленето на жребия за програмата на Първа лига стана ясно, че до завършване на необходимите ремонтни дейности, включващи монтирането на осветление и нов терен на Градския стадион в Русе, „драконите“ ще домакинстват в Разград.

Вече са ясни и точните дати и часове и на първите три срещи на дунавци в елита след 25-годишно прекъсване. Те ще „посрещнат“ Верея на 30 юли, събота, на „Лудогорец Арена“ от 21:15 ч., после гостуват на Нефтохимик в Бургас на 5 август, петък, от 19 ч., и „домакинстват“ на Пирин в Разград на 12 август, петък, от 19 ч.

Великов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков увериха, че Дунав очаква още двама-трима футболисти да се присъединят към отбора в следващите дни. Те трябва да подсилят конкуренцията, за да може Веселин Великов и неговият щаб да разчитат на повече варианти в различните линии.

За сметка на това бразилецът Жосиас Басо е освободен, след като треньорското ръководство прецени, че няма да е полезен на тима.

Както вече съобщихме, той се подготвя с „драконите“ и игра в контролата с румънския елитен Волунтари в едноименния град до Букурещ, загубена от русенци с 0:3.

Дунав започна с Мартин Луков на вратата, а пред него играха Искандар Джалилов, Михаил Милчев, Дарко Стоянов, Антон Огнянов, Диян Димов, Ивайло Раденцов, Спас Георгиев, Юлиан Ненов, Бранимир Костадинов, Мирослав Будинов. Те играха равностойно през по-голямата част от проверката. След почивката бяха извършени множество смени и Веселин Великов опита тактически експерименти, като някои от играчите заеха непривични за тях позиции. Това неминуемо даде отражение. В 75-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа и поведоха с 1:0.

Последваха няколко положения за изравняване, от които русенският състав така и не успя да се възползва. Вместо това той получи нови две попадения в самия край на срещата.

„Допуснахме някои грешки и загубихме. Затова са контролите, да изпробваме различни тактически и персонални варианти срещу различни съперници. Важно е и че няма контузии. Вземаме си необходимите поуки и започваме да се подготвяме усилено за първия мач от първенството срещу Верея“, коментира Веселин Великов.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Още по темата

Коментирай

0 Коментара