Треньорът на Дунав Людмил Киров разкритикува футболистите и себе си след тежката домакинска загуба от Левски с 1:4 в първия кръг на efbet Лига. Според него „драконите“ са щели да запишат победа, ако на старта са се изправили срещу по-слаб отбор.

“Първите 15 минути напипахме ритъма и имахме няколко ситуации отляво, но малко не ни достигна да центрираме добре и да стигнем до голово положение. Доста грешки правим в защита, а отбори като Левски, ЦСКА и Лудогорец наказват подобни грешки. Важното е, че има следващ мач и ще се постараем да не повтаряме негативното от този мач. Явно не си върша работата като хората. Виждам желание и старание от футболистите. Стараха се, бяха агресивни, поздравления от мен, но все пак това е Левски. Не ни достигна втори гол. На полувремето им казах, че нищо страшно не е станало 2:0 си е 2:0, но с наш гол се връщаме в мача. Вкарахме гол, но накрая силите ни свършиха. Поздравявам отбора на Левски“, сподели Киров след мача.

“Имаме нужда от още играчи, днес бяхме само 17 човека. Имахме наказани и контузени. При нас селекцицята е отворен процес. Трансферният прозорец затваря в началото на септември. Търсим хора на точните зони, за да попълним с правилните футболисти. На всеки пост имаме добра конкуренция, но на левия халф бек и на десния халф бек търсим играчи”, добави наставникът на тима от Русе.

“Аз съм убеден, че идната неделя мачът отново ще е труден. Ботев е добър отбор. За нас всеки мач е труден. Днес до 15-ата минута, ако играехме срещу някой по- посредствен отбор от нашата черга, щяхме да водим убедително и мачът да отиде в наша полза. Отдавам на това, че футболистите са уморени от подготовката. В следващите мачове Дунав ще влезе в ритъма, в който искаме да го виждаме”, завърши Людмил Киров.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери