Президентът на Дунав Симеон Симеонов коментира ситуацията около оставащите и напускащите футболисти в редиците на “драконите”. Босът на русенци даде оценка за изминалия сезон, в който тимът води тежка, но пък успешна битка за оцеляване. Русенци запазиха мястото си в елитната група, след като победиха на баража с 2:1 Царско село. Бирсент Карагерен се превърна в герой в ключовата среща, отбелязвайки гол и асистирайки за второто попадение. Той обаче се очаква да напусне Дунав.

“Имаме футболисти с изтичащи договори. Преговаряме с тях, преговаряме и с нови играчи. Как ще се развият събитията, ще покаже времето. Не сме клуб, който може да си позволи скъпи футболисти. Но, за сметка на това за осемте години, откакто съм в Дунав, няма нито една забавена заплата, нямаме и нито стотинка задължения към когото и да било”, заяви Доктора пред “Тема Спорт”.

“Търсим хора, които да ни паснат като характери и да отговарят на възможностите ни като финанси. Това е уравнение с много неизвестни. Само Васил Шопов със сигурност напуска Дунав. За него знаехме още от зимата и не е изненада. Мартин Луков и Диян Димов имат договори за още една година. Ако излезе изгодна оферта, може да преговаряме, но на този етап те са наши футболисти. Що се отнася до Карагарен, чийто контракт изтича – преговорите са в ход. Има шанс да остане и се надяваме да се получат нещата”, каза още Симеон Симеонов.