Ганайският футболист Дерик Менса се завърна в Дунав за втори пробен период. Преди време той направи няколко тренировки, а после замина за Чехия, за да се уреди с чешки паспорт, тъй като съпругата му е чехкиня. С лична карта на гражданин в държава от ЕС шансовете пред Менса да бъде картотекиран стават сериозни, пише вестник "Утро". 

По наредба всеки клуб може да разчита само на трима чужденци извън съюза. В Дунав тези хора са бразилците Виктор Сандес, Глаусио да Силва и Едуардо Ханс Деле - Дуда. 

Менса ще трябва да затвърждава сега добрите впечатления, които остави при първите тестове. Ако Малин Орачев прецени, че този футболист ще подсили отбора в средата на терена, Менса ще мине през незабавни медицински прегледи и ще подпише договор. 

А новият бразилец Дуда пристигнал в Дунав със съдействието на сънародника си Ели Маркес. Мениджърът Маркес е бивш футболист на Беласица, ЦСКА и редица други български отбори. Той е картотекиран в БФС като лицензиран импресарио. Маркес доведе по-рано в Дунав и халфа Виктор Сандес, който все не може да влезе в игра заради хронични контузии. 

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019