Всички в Дунав изразиха своето съжаление за пропуснатите шансове, които биха донесли победа в първия мач в елита след 25-годишно прекъсване на отбора, носещ името на голямата европейска река. Както е известно, снощи „драконите“ направиха 0:0 с Верея на старта на Първа лига. Въпреки че се наложи русенският тим да домакинства в Разград в късен час, той бе подкрепен от повече от 1200 свои фенове на „Лудогрец Арена“.

„Имаше притеснения и напрежение у момчетата. Много от тях излизат за първи път на това ниво. Изиграхме равностойно първо полувреме, но надиграхме Верея през втората част. В края имахме и положения, които можеха да ни донесат победата“, коментира наставникът на „драконите“ Веселин Великов.

Той бе категоричен, че отборът ще става все по-добър с всеки следващ мач и не пропусна да благодари на всички фенове, които подкрепиха Дунав в този важен момент, въпреки разстоянието и късния час. Великов добави, че в близките дни се очакват и нови попълнения, които да засилят конкуренцията и да вдигнат нивото в някои линии.

За играч на мача бе определен вратарят на русенския тим Мартин Луков, който също отдаде равенството на напрежението. „За нас бе важно да не загубим този мач. Разбира се, щеше да е още по-добре да спечелим, но като че ли и напрежението си каза думата и не успяхме да реализираме своите положения. От друга страна и гостите имаха положения и като цяло може да се каже, че срещата беше равностойна и заслужено завърши по този начин. Благодаря и на всички фенове, които ни подкрепиха въпреки, че се налага да домакинстваме на 60 км от Русе“, коментира Луков.

„Беше ясно, че ще има напрежение. Естествено, че щеше да е по-добре да си тръгнем с три точки от този мач, но като че ли резултатът е спреведлив. Благодаря и на всички русенски фенове, че дойдоха, за да ни подкрепят. Накараха ни да се чувстваме като у дома си. Предстои ни борба за всяка точка. На първо време целта е да се задържим в групата“, коментира младежкият национал Юлиан Ненов, който бе сред най-активните в дунавските редици.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига