Четири от златните момичета по художествена гимнастика взеха дипломите си за висше образование преди няколко дни. Бакалавърска степен завършиха Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова. Единствено Хриси пропусна официалното получаване на дипломите, тъй като е на турнир в Гърция.

На въпрос, заедно ли се подготвяхте за изпити и помагахте ли си, Цветелина Найденова каза: „Винаги гледаме да си помагаме. Ние сме си отбор и такъв ще си останем.“

Ренета Камберова допълни, че най-трудният изпит е бил по биомеханика. „Трудно беше, трябваше да седнеш и здраво да учиш.“ А това, че по баскетбол има оценка 4, Рени каза: „Странно, уж в ансамбъла трябва да сме по-точни, но... Явно нещо съм се изложила. Сигурно е затова, че съм по-ниска.“ Камберова разказа и за новата си работа – отговорник за спорта в родния си град Пазарджик: „Много си харесвам работата. Тя е много по-различна от това, което съм правила, но всички качества, които съм придобила от кариерата си, сега много ми помагат.“

Цвети Найденова допълни: „Аз си бях казала, че няма да се връщам в гимнастиката обаче не можах. Една година издържах и си почивах максимално. След това се върнах с пълни сили. Различно е от другата страна. Най-трудно ми е да се уча на търпение. Искам всичко да се получава веднага. Това няма как да стане. Те са малки деца, които са с най-трудния уред лента и всичко трябва да им се обяснява по-спокойно, по-бавно, да им се показва. Много ми харесва, мисля, че се получават нещата. Да гледаш как състезателят пред теб расте и с всеки изминал ден напредва е страхотно удоволствие."

В този момент Михаела Маевска се намеси: „Всеки ден я гледам на другия килим и й се смея, защото си спомням как казваше, че не иска да се връща в залата. Аз съм по-търпелива от Цвети. Не мога още да се скарам на никого, но правя забележки. Вече свикнах, новите момичета ми имат уважението – не си позволяват да ми отговарят.