23-годишният играч на руския волейболен клуб на Московския държавен технически университет (МГТУ) "Бауман" Никита Марченко е намерен мъртъв след падане от десетия етаж. В руските медии циркулира предсмъртно писмо, чието авторство се приписва на Марченко.

В него се казва, че младежът е затънал в дългове преди сватбата си и не намира друг изход. Новината бе потвърдена и от капитана но волейболния МГТУ Александър Садаков: "Да, така е, но не съм запознат с подробностите какви са причините." По-късно се появи и съобщение в групата "Студенческий волейбол": "От вчера го няма Никита Марченко.

Надежден приятел, верен другар и просто добър човек. Беше на 23 години... Много е странно и страшно, когато хората си отиват в самия разцвет на силите си. Светла ти памет, Никита..." Според запознати предсмъртната записка е била открита в телефона на волейболиста. От нея става ясно, че всичко е започнало след победата на футболните национали на Русия срещу Испания в 1/8-финала на световното.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тогава Марченко се напил, пушил и трева, спънал се и си навехнал глезена. Контузията се оказала по-тежка от очакваното, лечението се проточило и волейболистът решил да припечелва със залагания на различни спортни състезания, но не и на своя отбор, защото знаел, че това ще му докара големи неприятности.

Така постепенно похарчил всичките си спестявания, включително отделеното за предстоящата сватба. Започнал да взема кредити с надежда да се измъкне, но само задлъжнявал повече. Тогава Марченко решил, че няма смисъл да се бори повече. В писмото той се оплаква, че клубът не му е плащал заплата дълго време и му дължи над 1 млн. рубли, а тези пари биха решили проблемите му. Волейболният отбор на МТГУ "Бауман" играе в руската Вусша лига "А", което е второто равнище в страната.