Весела Димитрова ще се заеме с първите тренировки на новия ансамбъл на България по художествена гимнастика. Това е препоръка на треньора Ина Ананиева. Както е известно, федерацията вече определи разширен състав от момичета, които от 18 юли (понеделник) започват подготовка за следващия олимпийски цикъл 2017-2020 година. На този етап не е ясно дали Ина Ананиева ще се откаже след Олимпиадата, тъй като четирите опитни състезателки - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Христиана Тодорова, прекратяват кариерите си. Много е вероятно, ако Ананиева се откаже, именно Весела Димитрова да бъде нейна наследничка.

Димитрова беше начело на ансамбъла на Швейцария в последните години. Под нейно ръководство тимът постигна най-големите си успехи - бронзов медал на Световната купа в Лисабон, четвърто място на Световното първенство в Монпелие на обръчи и ленти и осмо място в многобоя. Весела Димитрова е световна шампионка с ансамбъл жени на България през 1991 година в Атина и европейска шампионка през 1992 година в Щутгарт.

На новия ансамбъл ще помага руският педагог по класически балет Гоча Будагашвили, който е работил с трикратната световна шампионка Мария Петрова в периода 1993 - 1996 година.

Ето кои са момичетата за новия ансамбъл:

1.Стефани Кирякова - "Черноморец" Бургас
2.Лаура Траатс - "Левски Триадица" София
3.Симона Дянкова - "Чар ДКС" Варна
4.Женина Трашлиева - "Левски Илиана"
5.Мадлен Радуканова -"Левски Триадица" София
6.Теодора Александрова -"Левски" София
7.Мадлен Сергеева - "Грация Мебел стил" Варна
8.Кристи Попова - "Левски Илиана" София
9.Мариета Иванова - "Тракия" Пловдив
10.Йоана Пенева - "Левски Илиана" София
11.Камелия Стоилова - "Левски Илиана" София
12.Елена Бинева - "Левски" София

След Олимпиадата към горепосочения състав ще се включат желаещите да продължат активна състезателна дейност гимнастички от отбора, който е участвал на Игрите.