Денислав Коджабашев спечели наградата "Спортист с увреждания" на България за 2018 година. 26-годишният варненец стига до отличието за първи път в кариерата си, след като завърши на втoро място на световното първенство за хора с увреждания по тенис на маса, което се проведе в Лашко, Словения. 

Това е второ отличие за Коджабашев в рамките на едва няколко дни, след като по-рано през седмицата той получи и награда за “Впечатляващо представяне” по време на церемонията за “Спортен Икар”. 

Коджабашев спечели наградата в конкуренцията на четирима лекоатлети - Даниела Тодорова, Иванка Колева, Ружди Ружди и Християн Стоянов.

Сребърният медалист от Световното получи наградата от майка си.

"Голямо удоволствие е да съм тук. Няма нищо по-хубаво от това собствената ти майка да те награди с приза", каза щастливият Коджабашев. 

"Благодаря на всички за подкрепата към мен. Искам да благодаря на моите треньори - Асен Асенов, кондиционният треньор Марин Гъдев. Първият ми треньор във Варна Цецо Николов, както и клубът, в който се състезавам - господин Петър Петров. Благодаря и на българска федерация по тенис на маса и българската параолимпийска асоциация. Без тях нямаше да имам тези успехи. Разбира се и на министерството на спорта и министър Кралев. Пожелавам на всички весели празници и успешна Нова година", добави Денислав Коджабашев.