Шосейният пробег „Студентски град рън“ разширява програмата си, обявиха организаторите от Българска федерация лека атлетика, Спортен клуб „Юниверсал“, Столична община – район Студентски и Национална спортна академия „Васил Левски“, след работна среща в навечерието на събитието, пише atletikabg.com.

Състезанието, което е на 23 септември (неделя), със старт-финал Арката на Национална спортна академия в Студентски град, предлага дистанции от 5.22 км и щафета 2х2.61 км по най-емблематичните улици на един от известните квартали на столицата. Студентски град рън подкрепя и кампанията „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Успоредно с шосейния пробег в Национална спортна академия ще се проведе занимание по Детска атлетика за 6-11 годишни момичета и момчета, както и състезание по трибой от веригата „А1 атлетика за младежи“ за 11-13 годишни атлети от клубовете на БФЛА.

Стартовете от програмата на шосейния пробег ще даде заместник-ректорът на Национална спортна академия и председател на съдийската колегия към БФЛА проф. Апостол Славчев, а олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова ще награди всички деца участвали в Детската и младежката атлетика. За втори пореден път в състезанието ще се включи и кметът на район Студентски Димитър Дилчев.

На старт застават и бегачи от Adidas Runners Sofia начело с треньорката Надя Младенова.

Най-бързите атлети при мъжете и жените ще получат материални награди и парични премии в размер на 500 лева (120 лв за 1-во място, 80 лв – 2-ро място и 50 лв за 3-то място) от „4 плюс нутришън“. На всички завършили бегачи ще бъдат връчени медали и фланелки от генералния спонсор на веригата за любителски бягания „Рън България“, която се провежда по цялата страна. За най-добрите трима ще има и ваучери за спортна екипировка.

Регистрацията за състезанието все още продължава, а стартовите пакети и номера започват да се раздават на 21 септември (петък) и 22 септември (събота) от 10:00 до 19:00 часа в Студентска поликлиника (в аптеката на приземния етаж). 

Регистрацията за шосейния пробег може да се направи на www.Runbulgar.com



* На снимката (от ляво): проф. Николай Изов (заместник-ректор на НСА), Димитър Дилчев (кмет на район Студентски), доц. Юлиан Карабиберов (председател на спортен клуб Юниверсал, проф. Пенчо Гешев (Ректор на НСА и Антон Бонов – координатор в БФЛА и движението Рън България)